14 de juny 2010

On va la gent, aquest any??

Ostres, fa molts dies que no escric res de nou al blog. La veritat es que he anat molt liat amb el tema feina, familia i esdeveniments varis, i m'ha costat molt trobar el moment d'escriure amb certa lucidesa. 
Com que s'acosten les vacances, ja fa dies que la pregunta estrella, com cada any, es "...i aquest any, la gent, on va de vacances?". Es curiós com hi ha gent que ho te molt clar i encanvi hi ha gent que li pot generar un stress de dimensions, juntament amb alguna baralla amb la parella, ja saps, que si un voll anar a la platja, que si l'altre vol fer un viatge a un pais amb poques comoditats, gent que vol fer estades a un lloc i que no l'atabalin, i hi ha gent que no sap on anar i cada any van fent la mateixa pregunta. Dons bé, de totes les reserves que estem fent per l'estiu us faré un recull dels llocs que la gent està triant:

Nacional
Aquest any serà la gran trionfadora, ajudat per la crisi ecòmica i amb les retallades de preus que estàn fent els hotels el nivell de vendes crec que serà espectacular, sobretot a la zona del litoral. Ara mateix tinc reserves a Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, litoral Català i la zona de Múrcia i Andalusia. A nivell de comentari els ferrys desde Barcelona a les Balears son una barbaritat de cars, crec que s'haurien de posar al dia!!! Que només es un ferry!!!!

Europa i curta distància
Es un destí que està tornant, però amb matisos, la gent opta per estades curtes com pot ser Eurodisney, Viena, Praga, Cerdenya (molt bons els preus amb la Grimaldi desde Barcelona!!!), Creuers Mediterrani (amb sortides desde Barcelona, i Venecia), Marroc, Noruega (tant circuits com creuers), Egipte, Turquia, Siria i Jordania.

Resta de Món
Es aquest apartat els viatges s'han vist molt retallats tant amb dies com amb pressupost. De totes maneres hi ha un cert col.lectiu que la crisi la nota menys que d'altres i es continuen fent viatges a mida i amb uns preus per sobre de la mitjana. Alguns d'aquests destins son Vietnam, Sri Lanka, Japó, Nova York.

El que si que es una realitat es que es demanen molts pressupostos, que no sempre s'acaben formalitzant amb reserva, això no es problema, però si que es d'agrair que almenys et diguin si es farà o no el viatge, i amb unes simples "gràcies!" ja en tenim prou. També la tendència es que la gent cada cop tarda mes a fer la reserva de les vacances, i en els darrers anys hi ha bastanta gent que la primera setmana de vacances es dedica a buscar vacances, a veure si troben ofertes i demés, i no sempre troben el que busquen, jo el que sempre dic es que  la oferta d'última hora es el que no vol ningú i queden places lliures, alseshores es molt difícil que coincideixí amb el que voldries. Penso i recomano que per estalviar diners el que s'ha de fer es la reserva amb molt de temps i així trobar bons preus.

En fi, i ja sabeu vosaltres on anireu??? je,je,je

Salut!

7 comentaris:

martachka ha dit...

Buffff... Quina enveja que em fa tota aquesta gent... Nosaltres aquest any de vacances poques :( La meva parella té feina, i com que el projecte ha d'estar a l'octubre, doncs, segurament ens quedarem sense vacances d'estiu, o amb unes vacances que semblaran un pont llarg i prou. Però bé, així no ens perdrem el naixement del Pau, el nebodet que tenim en camí, i tot sigui perquè el projecte surti molt bé i doni uns bons dinerons per fer unes vacances d'enveja un any d'aquests... El nostre viatge de somni: Japó!

Joan C ha dit...

Martachka, molta calma,segur que els pocs dies que teniu els aprofirareu d'allò mes. I estalviar una mica us anirà bé pel viatge al Japó!! i si les podeu fer fora de temporada, dons millor de preu i menys gent!! je,je

martachka ha dit...

De moment, sembla que aquest any farem vacances a l'agost com la majoria... i de moment l'objectiu és Terres de Lleida. Volem repetir al PAM una nit de lluna nova per veure bé les estrelles i fer alguna excursioneta, possiblement pel Congost de Mont-rebei, que fa temps que tinc ganes d'anar-hi! Però si acabem pujant cap als Pirineus, que també és una opció, potser ho canviem pel Circ de Colomèrs... Ja ho veurem... Tornarà a ser turisme de proximitat ;)

Joan C ha dit...

Ostres el Congost de Mont-rebei us agradarà, es molt guapo i a la zona d'Ager teniu allotjament bastant bé de preu, ja fa anys li vaig regalar a la gri-gri un vol amb parapent a Àger. I al circ de Colomers també es molt guapo, i a més ara que han canviat el refu, quan nosaltres hi varem anar vaig passar una de les pitjors nits... Dons què voleu que us digui, a mi m'encanta aquest tipus de turisme de proximitat tot gautint dels productes de la Terra!!!

Salut!

martachka ha dit...

Sí, jo també vaig fer un biplaça a Àger... Xulo, xulo!! A veure si el meu home s'anima aquest estiu i també ho prova :)

Alguna recomanació d'allotjament per Àger? Algun lloc que coneguis que estigui bé? Si no, ja mirarem què trobem...

A veure com acabem d'organitzar la setmana de vacances!!

Joan C ha dit...

A Àger podeu mirar l'hotel Port d'Àger, www.portdager.com 973-292298, si els hi dieu que voleu fer salts amb parapent potser us arreglen el preu, també tenen diferents sortides guiades. O també podeu anar al Monestir de les Avellanes, www.monestirdelesavellanes.com, 973-438006, queda una mica apartat però la relació qualitat/preu i per fer activitats també es interessant.

Ja explicaràs com ha anat!!
Salut

martachka ha dit...

Oh, que bé!! Merci, m'ho apunto tot!!! :) Ja t'explicaré...