30 d’abr. 2012

Berlin


Aquest any estem de celebracions, i ja fa temps que varem programar de celebrar-ho fent un viatge a una capital europea, l'escollida ha estat Berlin, en primer lloc perque no hi haviem estat i en segon lloc perque ja fa uns anys que hi estic enviant a força gent per fer una escapada de pocs dies.

Nosaltres concretament hi varem estar del 4 al 8 d'abril (sortint una mica de les dates mes marcades de setmana santa, per tal d'evitar els dies mes densos de viatgers). Per arribar a Berlin ara per ara hi ha forces opcions de companyies aeries, hi podem arribar amb Easyjet, Air Berlin, Vueling o fins i tot Lufthansa. Nosaltres varem optar amb Easyjet pels horaris de vols i per tindre bons preus (com sempre) els haureu de comprar amb molt de temps d'antelació. Pel que fa a viatjar amb una "low" dons cap comentari al respecte, tot el que ofereixen està dins de la pàgina web, ni mes ni menys, i no acabo d'entrendre la gent que es queixa pel tracte rebut per una low que abans de comprar el bitllet (si saps llegir), ja sabràs el que inclou i el que no inclou, en cas de voler viatjar amb altres condicions, hi ha per triar i remenar tant en companyies com amb preus. Tampoc acabo d'entendre la gent que va corrents cap a l'avió per tal de poguer seure al lloc que vol, si llegeixen bé totes aquestes companyies tenen opcions "speady boarding" que PAGANT es pot triar i remenar el seient (tot això també es vàlid per les dimensions i pes de l'equipatge). Bé després d'aquest incis....

El dia 4 varem optar en deixar el cotxe a l'aeroport a l'aparcaivola, bona opció anant amb temps i el servei es molt ràpid. Un cop a l'aeroport tot va anar perfecte, però hi va haver un retard de 3 hores pel fet de que el dia 3 d'abril hi va haver una vaga de controladors de França que va provocar un caos aeri a nivell europeu (en aquest cas no en te la culpa viatjar en una low). Nosaltres varem optar per no facturar l'equipatge per anar mes ràpid.

Un cop a Berlin Schoenefeld ens varem situar una mica i amb un tren (unes 4 parades) arribes al centre de Berlin, un cop a Freidristrasse varem anar caminant fins a l`hotel (a dues parades de metro) però que es pot fer perfectament, i ens varem allotjar a aquí, per nosaltres la relació qualitat/preu va ser mes que correcte, un bon esmorzar i el personal molt amable i jove. Al vespre varem anar a sopar a un restaurant italà que hi havia a la vora. Curiós que dins del restaurant es parlés amb italià als clients, bé una barreja d'Italià i Alemany.

El dia 5 ens vaerm llevar d'hora ja que havia quedat amb el Pep (guia professional a Berlin) perquè fessim una visita ciutat amb autocar amb uns clients seus, la veritat es que ens va agradar i va anar molt bé per situar-nos i fer-nos una idea d'una citat tant gran com Berlin. Varem poder veure els llocs mes representatius de la ciutat com la East-side-gallery, Postdamer platz, Porta Brandenburg, Illa dels Museus, diferència entre la zona de l'Est i la zona de l'Oest, Check point Charlie, història i evolució del Mur. Per la tarda ja ens varem organitzar pel nostre cantó i al vespre varem pujar a la Torre de Televisió (millor si es fa reserva previa, ja que es poden fer moltes cues). El dia 6 varem fer la visita del Reichtag (s'ha de demanar visita previa per web) i per la tarda varem tornar a quedar amb el Pep per fer la visita al museu del Pergamo, interessant si hi ha algú que et pugui explicar el mes important. El dia 7 i el dia 8 ens els varem agafar amb mes calma i varem veure la ciutat molt mes tranquilament.

Com a dades curioses varem trobar que la "vida" no resulta massa cara, i pots trobar restaurants o tabernes per dinar o sopar per uns 35 o 40 Euros per parella. El que si que varem trobar car, es el transport públic, el bitllet bàsic es de mes de 2 euros per persona. També hem trobat curiós que el fet de no parlar alemany, no es cap problema, almenys a les zones mes turístiques, nosaltres ens varem moure sobretot per Mitte, potser si haguessim anat a les afores de la ciutat haguessim tingut mes problemes. Tampoc varem trobar a faltar amabilitat en la gent, i ens varen tractar molt bé, esclar que la visió dels turistes es molt diferent de la d'un estudiant o fins i tot de la d'una persona que hi va a treballar. Es una ciutat on moure's es bastant fàcil, tant amb bus, metro o fins i tot tranvia (metro de superficie).

Crec que amb 4 o 5 dies et fas una idea bastant bàsica del que es el centre de la ciutat (Mitte) i de la història de la ciutat, però si vols aprofundir una mica en ens barris mes "moderns" o amb els que estàn mes de moda, necessites unes quantes visites a la ciutat. També es pot allargar fent un dia la visita a Postdam.

Ens hem emportat una bona impresió de la ciutat i ens ha agradat molt, tornarem!!!

Salut